jan
31

Yves Saint Laurent

Tervezései a hatvanas években gyakran botrányszámba mentek, így például elsőként készített átlátszó anyagokból modelleket (Nude-Look), és farmeranyagból is az elsők között tervezett. A hatvanas-hetvenes években az Yves Saint Laurent-divatház olyan trendeket követett, sőt nemritán ezek úttörőjévé is vált, mint a Beatnik-Look, a tweedöltönyök, szűk nadrákok és szűk, comközépig érő csizmák, illetve 1966-ban a klasszikussá vált női nadrágkosztüm. Ugyanebben az évben nyitotta első, saját márkanevű prêt-à-porter-üzletét Párizsban, és az YSL-logó megkezdte nemzetközi diadalútját. Ekkoriban már sztárok is hordják ruháit, mint Catherine Deneuve.

Parisinne:

A régi Paris illat "felújítása". Könnyed, rózsás, virágos illat. Magabiztos, elegáns nőknek akár nappalra, akár alkalomra.

 

 

 

 

 

Elle:

Füstös, gyümölcsös, virágos illat. Őszre, tavaszra ajánlom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rive Gauche:

Igazi klasszikus nagyágyú. Aldehides, nagyon elegáns, összetett illat.

A bejegyzés trackback címe:

https://illatoslanyka.blog.hu/api/trackback/id/tr622628510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timka81 · http://illatoskert.com 2011.01.31. 21:46:14

Ha YSL akkor szerintem kihagyhatatlan az Opium és a Cinema. Ez utóbbi nagy kedvencem.
A Rive Gauche nem ismerem. Lehet róla többet tudni?

Illatoslányka 2011.02.01. 16:02:28

@timka81: igen, valóban az Opium és cinema az igazi emblematikus illatai az yves saint laurentnek, de gondoltam ezeket kevesebben ismerike, ezért ezeket választottam ki.
A Rive Gauche egy elég sok összetevős, nehéz aldehides illat. Sokan nem merik viselni, mert öregesnek tartják. Szerintem azért egy különleges alkalomra, télre mondjuk 30asok nyugodtan bevállalhatják.
Összetevői:lonc, magnólia, aldehidek, barack, gardénia, ylang-ylang, szegfű, rózsa, tonkabab, vetiver, írisz.
Állítólag Kate Moss kedven illata... :)
süti beállítások módosítása